Nieuwegeinprov.Utrecht
 
Terug
 

29 november 2013

EnergieLab Galecopperzoom

Door Marleen Laverman

De gemeente Nieuwegein zit met een probleem: een stuk grond dat een aantal jaren geleden is aangekocht door de gemeent, zal in het huidige economische klimaat niet worden ontwikkeld. De gemeente stelt de grond nu beschikbaar voor tijdelijke invulling tot 2030.  Het doel is de gemeentelijke rentelasten te verlagen voor de Galecopperzoom en het gebied van meerwaarde laten zijn voor de omgeving.

Ondernemerschap en draagvlak

Ondernemerschap is de sleutel in het proces, en draagvlak onder bewoners de belangrijkste voorwaarde voor versnelling van het proces. De gemeente heeft besloten dit proces optimaal te faciliteren en alle ruimte te geven aan initiatieven die passen binnen de randvoorwaarden.

Open planproces met bewoners en ondernemers

Bewoners en ondernemers worden uitgenodigd om hun droom te komen delen en realiseren. De VIPbus helpt dromen te concretiseren of verbinden aan andere ondernemende initiatiefnemers zodat plannen sterker worden. Half december krijgen bewoners/ondernemers de kans om hun droom te pitchen voor een jury die toetst of het plan voldoet aan uitgangspunten van ondernemendheid, creativiteit, maatschappelijke meerwaarde en duurzaamheid.

Het Spoor van Vernieuwing werkt voor dit project nauw samen met de gemeente Nieuwegein en de Kamer van Koophandel.

Lees er meer over in de blog:

Overijssel kan leren van doorbraak in Nieuwegein

Terug
 
 

Geef jouw reactie