27 februari 2014

Inspiratie- en werkboek

Start met jouw doorbraak voor het nieuwe samenspel

Door Eelco Visser

SpoorvanVernieuwing_omslag

Het Spoor van Vernieuwing is een steeds grotere beweging aan het worden. Als motor van de beweging krijgen we iedere dag meer zin om het nieuwe samenspel in gemeenten vorm te geven. Omdat we de impact zien en de energie ervaren bij ambtenaren, professionals en burgers die vanuit hun dromen gaan werken en leven! Het afgelopen jaar merkten we in onze trajecten steeds drie dingen: het nieuwe samenspel leer je door te doen, mensen die niet aan het traject hebben meegedaan- willen ook graag aansluiten en mensen die juist wel hebben meegedaan, willen iets in handen hebben waarmee ze collega’s en andere burgers kunnen enthousiasmeren en uitdagen om ook de stap te zetten. Om ook vanuit hun kracht, passie en energie werk te maken van hun droom of droombaan!

Ben jij er klaar voor?

Vanuit die drie signalen hebben we nagedacht over een pakket waar alles inzit: je kunt het een ander geven, bevat essentiële informatie over wat de beweging behelst en je moet er je kunt er iets mee doen, omdat je alleen leert door te doen. De uitkomst? Een  inspiratie- en werkboek, dat ondersteund wordt door de digitale Dream-to-go!-App. In het boek staan de verhalen van pioniers (burgers, professionals en ambtenaren), de krachten die hen van droom naar doorbraak hebben geleid en de impact van die doorbraak op hun leven, werk en leefomgeving. Bij ieder verhaal stellen we ook gewetensvragen: vragen die je raken, inspireren en aanzetten tot actie of nadenken. En we vragen jou hetzelfde te doen. Omdat vragen de katalysator van ontwikkeling zijn. Ieder goed antwoord begint met een goede vraag. Daarnaast maak je in het boek kennis met onze twee buitenlandse gidsen: de Amerikaan Jim Diers en de Ier Cormac Russell. Beiden werken wereldwijd, op zeer bevlogen wijze, al decennialang aan burgerkracht en vertellen er gepassioneerd over. “We don’t need more hospital beds, but more hospitable communities!”

Werkboekdeel

Het boek sluit af met een uniek werkboekdeel. Daar kom je er zelf achter of jij een pionier bent. Of je al klaar bent om te gaan staan voor je eigen droom. Zodat je anderen kunt gaan steunen bij hun droom en doorbraak en pionier kunt worden in het nieuwe samenspel tussen overheid, professionals en burgers. Dat nodig is, omdat systeem- en leefwereld steeds vaker botsen, een dilemma dat ambtenaren en professionals net zo goed voelen als burgers. In het nieuwe samenspel willen burgers, vanuit hun passie en mogelijkheden, weer verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en leefomgeving. En ze vragen ambtenaren en professionals hen vanuit diezelfde passie en energie ruimte te bieden en te ondersteunen, te faciliteren. We moedigen je in het werkboekgedeelte aan om bij die passie en energie te komen.

Waar droom jij van in je werk? In je leven? We bieden je de mogelijkheid zelf je persoonlijke doorbraak te beleven, als je er klaar voor bent! Dan maak je ons boek tot JOUW werkboek. We ondersteunen je in dit traject van drie maanden met de Dream-to-go!-App, die beschikbaar is via Appstore en Playstore. We vinden het zelf een mooi pakket geworden en zijn er trots op. Gisteren om 17:38 was het zover, toen ging het boek naar de drukker… Hoe het heet? Spoor van Vernieuwing: van droom naar doorbraak. Het wordt op 13 maart gepresenteerd tijdens de LCGW-conferentie. We zijn nu al erg benieuwd naar jullie reacties!

 

Tags: , , , , , , ,

 

Geef jouw reactie