De meest gestelde vragen over het Spoor

FAQ

De meest gestelde vragen worden hier beantwoord. Zit jouw vraag er tussen?

V Dromen – is dat niet heel zweverig?

A In een droom zit energie en eigenaarschap. In het Spoor van Vernieuwing staan dromen centraal: zowel van bewoners als professionals. Daar zit de drijfveer voor een doorbraak: de kracht voor een nieuw samenspel.

 

V We zijn al bezig met een reorganisatie, waarom hebben we jullie dan nog nodig?

A Persoonlijke doorbraken en echte verandering krijg je niet door (alleen) systemen te veranderen. Het Spoor van Vernieuwing brengt de verandering tot leven – en die begint in de realiteit en door te gaan doen.

 

V We hebben al zoveel geprobeerd om de kracht van burgers te stimuleren, bij ons lukt het toch niet.

A Burgers stimuleren om hun kracht in te zetten voor de samenleving werkt niet – burgers helpen om hun droom te realiseren wel. Wij beginnen daar waar de energie zit.

 

V Mooi die nieuwe rol van de overheid, maar wij zijn toch niet de enige?

A Dat klopt. Alle samenwerkingspartners in de wijken moeten worden betrokken. Woningcorporaties, welzijnsorganisaties, thuiszorg en de wijkagent. Samen gaan we het anders doen. Samenwerkingspartners worden expliciet betrokken bij het Spoor van Vernieuwing in jouw gemeente.

 

V Ik ben wel enthousiast over jullie aanpak, maar mijn collega’s krijg ik niet mee.

A Het Spoor van Vernieuwing creëert draagvlak voor een nieuwe werkwijze. Maak gebruik van ons gratis aanbod: Blik op je toekomst, om de sleutelfiguren voor de verandering mee te krijgen.

 

Welke vragen heb jij nog? Stel ze hier of neem contact met ons op.

 

 
 

Geef jouw reactie